請廣傳:隔牆有耳:九九九 誰是證人

蘋果日報,2008年12月18日報導

警 方 今 年 多 次 檢 控 示 威 者 襲 警 , 其 中 一 單 係 今 年 1 月 13 日 爭 取 2012 雙 普 選 大 遊 行 , 警 方 途 中 同 請 願 人 士 有 爭 拗 , 突 然 間 一 個 警 察 跌 地 , 之 後 就 拉 保 育 人 士 馮 炳 德 , 告 佢 襲 警 。

呢 單 案 下 個 星 期 一 再 審 , 由 於 當 日 有 一 位 姓 蘇 市 民 睇 到 事 發 經 過 , 向 傳 媒 講 話 親 眼 見 到 個 警 員 「 插 水 」 , 俾 人 一 挨 就 跌 低 , 可 惜 大 家 都 冇 呢 個 重 要 目 擊 者 聯 絡 方 法 。 當 日 遊 行 主 辦 單 位 民 陣 就 呼 籲 呢 位 蘇 先 生 , 或 者 其 他 目 擊 市 民 , 可 以 同 佢 聯 絡 , 還 事 件 一 個 真 相 。 有 料 到 可 以 打 呢 個 手 機 5127 4196 搵 民 陣 代 表 王 先 生 。

關於呢位馮生, 其實佢剛因皇后事件出獄無耐…

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s